ÖĞRENCİ DEVAM DEVAMSIZLIK DURUMLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DEVAM-DEVAMSIZLIK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

GEÇ GELME-DEVAMSIZLIK

Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler  devamsızlıktan sayılır.

DEVAMSIZLIK SÜRELERİ

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.

VELİ İZNİ VE BEYANI

Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli dilekçesi, özür gününü takip eden en geç  5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e okul sistemine işlenir.

Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Okul idaresi ve öğretmenlerin herhangi bir şekilde öğrenciye izin verme yetkisi bulunmamaktadır.

Ancak okul idaresi  veli bilgisi dahilinde okuldan çıkış izni verebilir.

Doktor randevusu olan öğrenci velisi tarafından okuldan alınır.

Veli okula gelemeyecek durumda ise önceden idareye bilgi verilmek suretiyle idare tarafından okuldan gönderilir.

Veli öğrencinin okula devamını sağlamak zorundadır.

İbrahim Halil KARABABA

Yayın: 06.11.2023 - Güncelleme: 06.11.2023 09:46 - Görüntülenme: 66